Ny teknologi flytter ind hos tandlægen

Ny teknologi flytter ind hos tandlægen

Tandlægeklinikker prøver altid at finde nye teknologier og metoder, der kan fremme deres praksis. Sådan er det i hvert fald for de gode klinikker. Der selvfølgelig tilfælde, hvor det ikke stemmer.

Disse klinikker lever dog sjældent et særlig godt og sundt liv med deres patienter.

For patienterne er altid friske på at finde nye måder, hvorpå de kan optimere deres tandhygiejne. Alle vil vi selvfølgelig gerne undgå, at der skal hives tænder ud eller gøres store indgreb.

Derfor må innovationen i tandlægeklinikken vægtes højt.

Undgå tandpine og -smerter

Findes der et menneske i denne verden, der ønsker sig smerte i munden? Nej, formentlig ikke.

Tandpine og -smerter er noget af det værste, man kan udsættes for. Munden er ikke ligesom benet. Du kan ikke bare lige lægge dig ned og tag noget is på.

Vi bruger munden konstant. Hvis vi ikke spiser, drikker eller snakker, er munden stadig aktiv.

Smerter i munden ofte være smerter i nervebaner. Disse nervebaner har direkte adgang til hjerne, hvorfor smerten ofte føles mere intens. Desuden vil hovedpine ofte komme, når smerterne opstår.

Det giver nærmest sig selv, hvorfor mange børn og voksne har tandlægeskræk. Munden er et af de mest ømme punkter vi har på kroppen hvad angår smerter. Måske kun overgået af underlivet og øjnene.

Her kan smerten føles så intens, og livet med smerter i disse områder er ikke til at udholde. Det forringer livskvalitet så betydelig, at livet har svært ved at kunne leves.

Hvis det lyder som en overdrivelse, så husk tilbage på eller spørg din ven om, hvordan smerten var da visdomstanden skulle rives ud. Eller forhør om, hvordan en rodbehandling selv med medicin er en frygtelig oplevelse.

Optimer din tandhygiejne

Godtager vi lige kort at smerte i munden er en af de værste smerter, vi mennesker kan komme ud for. Så giver det selvfølgelig sig selv, at vi gerne vil undgå denne smerte for enhver pris.

Her kommer så redskaberne til at undgå disse smerter. Her kommer innovation og teknologi på banen.

Klorhexidin kunne være et middel, som du måske ikke har stiftet bekendtskab med tidligere. Det er et mundskyllemiddel, som er yderst effektiv.

Det går ind og fjerner bakterier og andet, som munden kæmper med.
hvis din tandlæge har set, at der kan dannes plak, caries eller infektion, vil de formentlig anbefale produktet. Det er nemlig en effektiv måde at nedbryde disse bakterier, inden det får for stor en betydning for dit helbred.

Husk igen på den smerte, vi oplever, når der er store udfordringer i munden.

Smerten vil ofte opleves værre og mere intens, end den faktisk er. Fordi munden er så ømt et punkt på kroppen. Derfor skal du selvfølgelig gøre alt, der står i din magt for optimere din mundhygiejne, så du undgår smerter.

På forkant med smerterne

Hvorfor kun symptombehandle? Eller med andre ord, hvorfor først tænke på din mundhygiejne, når problemet opstår?

Du kan med fordel være en medspiller til, at der ikke opstår store skader og ubehag i munden, hvorfor så ikke gøre det?

Et middel som klorhexidin vil kunne tages i brug efter behov. Det skal selvfølgelig altid godkendes ved din tandlæge. Medicinen er håndkøbsmedicin og kan købes uden accept fra tandlægen.
Dog må det kraftigt anbefales, at du altid spørger din tandlæge, inden du begynder at selvmedicinere. Der kan være fare forbundet med bruges grundet din specifikke mund situation.

Tandlægen er din bedste guide til at undgå smerter i munden – brug derfor altid tandlægen først og fremmest.

Vælger denne at sige, du godt kan bruge produktet, så husk også at bruge det korrekt. Det er mere effektivt end andet mundskyl.

Derfor skal du kun bruge midlet efter anvisning. Der er ikke en god ide at begynde at overveje, om du lige skal gøre dette eller dette.

Brug hovedet, når du handler din mund og følg altid anvisninger og tandlæges råd.

Tandbørsten og tandtjekket er fortsat aktuelt

Selvom der gøres fremskridt indenfor innovationen og teknologien på tandlægefronten, er det stadig lige så nødvendig som nogensinde før, at du bruger børsten, tråden og tandlægetjekket.

Det kan være en dyr oplevelse at tage til tandlæge. Den kan også være smertefuld.

Men den skal altid benyttes.

Eventuelt ender du men beskadiget tænder og tandkød, der forvolder store smerter. Ventes der flere år, kan du også ende med, at nogle tænder slet ikke kan reddes. Her skal de fjernes – og hvem ønsker egentlig det?

Husk der stadigvæk at børste tænderne to gange dagligt. Husk at bruge tandtråd. Husk at tage til tandlæge.

Måske engang i fremtiden er innovationen på området kommet dertil, hvor vi kan slippe for at skulle tænke så meget på vores tandhygiejne. Måske.

Men denne dag er ikke kommet endnu. Så husk børste, skylle og tjek – altid.