Din forestilling om et nyt byggeri i din by

Din forestilling om et nyt byggeri i din by

Lad os foretage os et tankeeksperiment. Det bliver lidt ligesom at lege med duplo. Blot er klodserne mentale og ikke af plastik og mellem vores hænder.

Vi forestiller os at du er blevet valgt til borgmester i din hjemby. Nu træder du til og under valget har du givet løfter om forandring. Om natten har du sovet med dit nye, skønne bambus sengetøj, som er både miljøvenligt og temperaturregulerende. Man kan finde mange gode produkter på denne hjemmeside.

Du vil gerne lave et nyt og miljøvenligt byggeri i din by. Et nedlagt slagteri er netop blevet revet ned, og her ser du muligheder for at lave et skønt boligområde med en skøn og stor park i midten. Det realiserer du nu.

Din by er dit hjem

Måske har du siddet på en siddet på en sydhavsø og kigget på din computer for at se billeder hjemmefra. Her har du prist det teknologiske fremskridt og den digitale udvikling, som er årsag til at du kan være både ude og hjemme på én og samme tid. Man må til tider i sandhed prise teknologien. Det er nemlig ikke nødvendigvis en dårlig ting at kunne være to steder på én gang.

Når du sådan sad der på den sydhavsø og fik blik for de hjemlige egne, så var det netop takket være teknologien. Du så på billeder af din hjemby og længtes hjem samtidig med at du også var glad for at være lige der, hvor du var. Du så på de byggerier der var, og du så et luftbillede over byen, hvor du blev betaget af hvor smuk den var og blev en smule overvældet over alle de gode gamle minder, der tonede frem. Du lagde dog mærke til at der ikke rigtigt var nogle særlige miljøvenlige byggerier i byen, og det lovede du dig selv at du ville prøve at lave om på, når du kom hjem.

Herefter stillede du op som borgmester og overraskende nok vandt du og fik de gode muligheder for at lave et virkeligt miljøvenligt område i din by. Din by er nemlig dit hjem, og det er hjemmefra at vi skal gøre alt for at beskytte denne her dejlige klode.

Tankeeksperiment slut

Her kommer virkeligheden

I virkeligheden er du ikke en bygherre, ej heller en teknolog med teknisk snilde til at gøre en hulens masse forskel på dine hjemlige egnes klimaudfordringer. Dog er du dig selv. Du er en medborger blandt andre medborgere. Du sover sødt i dit bambus sengetøj hver nat og tænker over tingenes tilstand. Du kerer dig om dine medborgere, og du bekymrer dig også. Derfor er det vigtigt at du tager affære og selv går ind på den grønne omstilling for at sende så mange signaler ud til omverdenen som overhovedet muligt.