Guide: 3 ting du skal huske, når du vælger trappegelænder

Guide: 3 ting du skal huske, når du vælger trappegelænder

Du tænker måske, at et trappegelænder er fuldstændigt ligegyldigt. Det er det måske for nogle, men for mange kan det rigtige gelænder til trappe være med til at gøre en kæmpe forskel! Det er derfor vigtigt, at du vælger det rette trappegelænder til din bolig. Er du blændet af de mange forskellige muligheder? Bare rolig! Herunder får du en guide med en oversigt over 3 ting, du skal overveje, når du vælger gelænder til din trappe.

Materiale & design

Det første du skal overveje, når du vælger gelænder til din trappe, er materiale og design. Som tidligere nævnt kan trappegelænderet være med til at gøre en kæmpe forskel for din bolig. Hvem ved? Måske er trappegelænderet lige det, der mangler, for at din bolig kan gå op i en højere enhed. Du kan vælge mellem mange forskellige materialer og designs. Vil du have et klassisk udtryk, kan du vælge et trægelænder med smukke udskæringer. Er dit gelænder til udendørs brug, kan du vælge et rustfrit stål gelænder. Der er mange muligheder! Læs mere om rustfrit gelænder til trappen her

Priser & finansiering

Det næste du skal overveje, når du vælger gelænder, er priser og finansiering. Intet her i verden er gratis, og det gælder også for gelændere. Inden du for alvor kan vælge, er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt. Der er nemlig stor forskel på priserne. Vælger du at ordne projektet selv, kan du spare mange penge. Der er dog stadig ingen tvivl om, at det bliver en dyr omgang! Dette gælder især, hvis du har særlige behov, særlige mål, eller vælger et dyrt materiale. Det er altså vigtigt, at du lægger et budget. Kun på denne måde kan du finansiere dit nye gelænder.

Gør det selv eller professionel hjælp?

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du overveje, om du ønsker at foretage opsætningen af gelænderet selv, eller om du skal bruge professionel hjælp. Der er både fordele og ulemper. Som tidligere nævnt er en af fordelene ved at gøre det selv, at det ofte bliver meget billigere. En af ulemperne er dog, at det kan blive en smule besværligt og langtrukkent. Du skal nemlig være rimelig dygtig med fingrene, hvis du skal opsætte gelænderet selv. Vælger du professionel hjælp, skal du næsten ikke løfte en finger selv. Det kan dog blive en dyr omgang! Overvej, om du vil gøre det selv, eller om du vil investere i professionel hjælp.