Tips til rensning af stoppet kloak

Tips til rensning af stoppet kloak

Som hus- eller grundejer er man selv ansvarlig, herunder økonomisk, for det kloaksystem der befinder sig på ens grund. Gode råd kan derfor være dyre hvis først kloakken er stoppet til, da en stoppet kloak hurtigt kan vise sig at blive en dyr affære.

 

Derfor har vi i denne artikel samlet lidt gode tips og råd til, hvordan man kan sørge for at holde en effektiv vedligeholdelse af kloakken på sin grund, og hvordan man løser problemet med en stoppet kloak når uheldet er ude. Så læs med her for lidt god information om hvad man gør for at forhindre at kloakken stopper til, og hvad man gør når man står med en stoppet kloak.

 

Sådan holder du en effektiv vedligeholdelse af din kloak

En stoppet kloak har den effekt, at du vil opleve dine afløb i huset, eller andre bygninger på grunden, stopper til når også kloakken gør det, herunder afløb til vaske, toiletter, gulvafløb mv. En stoppet kloak er altså et alvorligt problem, der bør løses så vidt muligt, allerede inden tilstopningen af kloakken finder sted.

 

Tilstopningen af kloakken kan skyldes mange ting, men ofte vil det være fordi man smider og skyller skadelige materialer ud i sine afløb, som herefter finder sin vej ned i kloaksystemet, hvor det stopper kloakken til. Første skridt mod en effektiv vedligeholdelse af kloakken er, at man derfor nøje bør holde øje med at man ikke smider skadelige materialer ud i sine afløb, der risikerer at stoppet kloakken til.

 

Derudover bør man også sørge for at få renset sine kloakbrønde, kloakrør og lignende på sin grund, en proces som ofte vil kræve professionel hjælp til kloakservice.

 

Få renset din kloak med en slamsuger

Årsagen til det ofte vil kræve professionel hjælp til rensning af stoppet kloak er, at man behøver en slamsuger til at suge skidt, slam og andet op fra kloakken, således at kloakken kan suges fri for materialer der ellers kunne være årsag til tilstopninger.

 

En stor maskine som en slamsuger er det de færreste der besidder, og derfor vil man i de fleste tilfælde være nødsaget til at kontakte en virksomhed der tilbyder rensning af stoppet kloak med en slamsuger.

 

Når kloakken er suget fri for skidt, slam og andet, så kan kloakfirmaet også sørge for en spuling af kloakrør og brønde med en højtryksspuler, så der foregår en effektiv rensning af hele kloakken.

 

Uanset hvor i landet du bor bør der være en virksomhed i nærheden, som tilbyder at køre ud med deres slamsuger i forbindelse med rensning opgaver af kloakker. En simpel søgning på internettet efter kloakservice, efterfulgt af dit lokalområde, bør give dig en masse bruge resultater at vælge imellem.