De stigende energipriser, presser den danske privatøkonomi, læs med her og få tips til hvor der er penge at spare på forbruget

De stigende energipriser, presser den danske privatøkonomi, læs med her og få tips til hvor der er penge at spare på forbruget

Det seneste år, har energipriserne steget så meget, at de fleste privatøkonomier begynder at mærke det. Det er ikke kun de små og sårbare økonomier, der er mærket af det. I medierne hører du dagligt om de stigende priser og om danskere der sidder hårdere i det. Du har sikkert som så mange andre gjort dig tanker om, hvordan dette vil påvirke din økonomi, og hvad du selv kan gøre for spare på dit energiforbrug. 

 

Sænk din indetemperatur og spar på din varmeudgift 

En god måde du kan spare på dine varmeudgifter, er at sænke din indetemperatur et par grader. Sæt fremadrettet din termostater på 19 grader fremfor 21. Det koster ikke noget at tage futter på, så du ikke fryser om tæerne. Tag et tæppe over dig, så du ligger på sofaen om aftenen. Det at du sænker din konstante temperatur indenfor med et par grader, vil kunne mærkes på din varmeregning. Med de priser vi har lige nu, er selv de små besparelser vigtige.

 

Fyrer du for dig selv eller fuglene? 

Er dit hus isoleret godt nok, til at du kan spare på din varmeregning? Eller er du en af de mange danskere der går en vinter i møde, hvor du fyrer for fuglene? Så er det på tide at undersøge, hvordan du kan isolere dit hus bedre, så du kan nedbringe dit varmeforbrug, og derigennem spare penge. Få en pris på loftisolering og se hvad det vil koste dig at sænke dit varmeforbrug i det lange løb. 

 

Spar penge på madbudgettet

Det er ikke kun få ting i din økonomi der er steget, det er derimod rigtig mange ting der er steget gevaldigt. Fødevarer er også en post der er steget rigtig meget. Som eksempel kan nævnes en liter solsikkeolie som er steget hele 150%. Det er vanvittige prisstigninger. En måde at spare på madbudgettet er at lave en madplan. Køb kun de fødevarer du får brugt, så du ikke smider dine penge i skraldespanden. 

 

Mange bække små

Med de store prisstigninger du har på dine leveomkostninger i dag, er du nødt til at spare det du kan på alle fronter. På denne måde minimerer du den indflydelse prisstigningerne vil have på din privatøkonomi. Desuden kan du med fordel lave investeringer, der vil sænke dine udgifter fremadrettet.