Dette skal du overveje, når du skal renovere dit hjem

Dette skal du overveje, når du skal renovere dit hjem

Skal du også i gang med et stort renoveringsprojekt derhjemme? Men er du ikke helt klar over, hvordan du skal gribe det an? Mange går nemlig med en drøm i maven om at få renoveret hjemmet. Men mange gør det ikke, fordi de ikke ved, hvordan de skal gøre. Læs med her og få et godt overblik på dit kommende renoveringsprojekt, inden du går i gang med det.

Skab et overblik over projektet

Det vigtigste du skal gøre, når du skal i gang med et renoveringsprojekt er faktisk, at du finder ud af, hvornår alting skal gøres, priserne og så videre. Altså skal du have dig et godt overblik over hele projektet. Det kan du gøre på mange måder. Du kan for eksempel have et excel-ark eller et word-dokument klar, som du kan skrive det hele ned i. Eller du kan have et for hvert område eller punkt på din liste, så det hele er sat op på en måde, du hele tiden kan overskue. Her er det også en god ide at inddrage dem, som skal udføre arbejdet for dig, så de også kan komme med gode råd og ideer til renoveringen. Så ved du, at det hele bliver gjort, som du gerne vil have det.

Ny isolering?

Når du alligevel går i gang med et renoveringsprojekt, kan det være en god ide at tænke diverse opgraderinger ind i din plan også. Her er det for eksempel en god ide at investere i noget nyt isolering, som kan holde bedre på både varmen om vinteren og kulden om sommeren inde i din bolig. På den måde kan du faktisk spare rigtig mange penge på din varmeregning, hvis din isolering er bedre til at holde på varmen. Tjek for eksempel denne hjemme side ud https://boligmesteren.dk/isolering/traefiberisolering-pris/, hvor du kan læse om træfiberisolering og hvorfor, det er så godt.

Hvor skal I bo under renoveringen?

Mange glemmer faktisk, at det er deres hjem, hvor de bor og lever, de skal renovere, når de først går i gang. Så opdager man alt for sent, at der slet ikke er plads til at leve i ens hjem under renoveringen. Derfor er det en god ide at undersøge, hvor dig og din familie skal bo under selve renoveringsarbejdet. Måske kan I stadig bo, der hvor I gør nu, hvis arbejdet kun skal foregå i en lille del af boligen, eller hvis I har et meget stort hjem. Måske skal I lave nogle ændringer eller midlertidige løsninger i jeres hjem, når I er der. Hvis I vurderer, at det ikke er sikkert, at I bliver boende, skal I finde et midlertidigt sted. Det kan for eksempel være et sommerhus eller hos nogen i kender. Så er I ikke i vejen under renoveringen, og I kan blive ved med at leve jeres liv i dagligdagen nogenlunde, som I gjorde før.

Få styr på økonomien

Noget af det vigtigste man skal have styr på under en renovation er økonomien. Sørg for at lave et grundigt og korrekt budget, så I ved, hvad alt realistisk set vil koste jer. Derudover skal du lægge omkring 20% oveni, da der ofte vil komme uforudsete omkostninger eller ændringer i jeres planer undervejs. Og så er det bare træls at stå der midt i et byggeprojekt og ikke kunne komme videre, fordi man ikke har råd. Samtidig kan økonomisk pres være rigtig svært at komme igennem for nogen, og derfor er det godt ikke at skulle have det over sig, når man også skal have hele renoveringsprojektet i hovedet samtidig. Så undgår du mest mulig stress over jeres kommende renovering.