Sådan vælger du den rigtige lift til dit projekt

Sådan vælger du den rigtige lift til dit projekt

Skal du udføre et større stykke arbejde i højden, hvor en stige hverken er en tilstrækkelig eller særlig sikker løsning? Så har du måske allerede fundet ud af, at det er noget mere smart og praktisk at leje en lift.

 

Men en lift er ikke bare en lift. Der findes et hav af forskellige typer og modeller, og hvis man er ny i gamet, kan det måske være svært at finde fyldestgørende information om, hvilken type, model og størrelse, man skal vælge. Og det er hér, vi i samarbejde med Nordjysk Lift kommer dig til undsætning.

Dét bør du overveje

Når du skal vælge den rette lift, bør det grundlæggende udgangspunkt være, hvilken opgave du står overfor at skulle løse. Hvor højt har du behov for at komme op? Hvor mange materialer og hvor meget værktøj, vil du gerne have med på platformen? Er opgaven indendørs eller udendørs?

 

Alle lifttyper har forskellige løftehøjder, så start altid med at undersøge, hvor mange meter der er op til gavlen på huset eller facadens top.

El eller diesel?

Dernæst er liftens motortype relevant. Hvis du eksempelvis skal leje en saxlift, som er en fremragende fleksibel lift til lidt større projekter i højden, så bør du vælge en model med dieselmotor, såfremt dit projekt foregår udendørs.

 

En saxlift med dieselmotor kaldes også for en terrængående saxlift, da dens køreegenskaber udendørs er uovertrufne. Typisk er dieselmodellerne udstyret med hydrauliske støtteben, der ved hjælp af en autonivelleringsfunktion sørger for, at liften står sikkert og stabilt.

 

Skal du omvendt bruge saxliften indendørs, bør du vælge en model med elmotor. Dette skyldes primært, at udstødningsgasserne fra forbrændingsmotorer er usunde at indånde og arbejde i.

 

Saxlifte på el er typisk udstyret med afsmitningsfrie dæk, netop fordi de oftest anvendes indenfor. Det betyder altså, at du ikke skal være nervøs for grimme mærker eller slid efter brug. Til gengæld skal du være opmærksom på, om det gulv, liften skal stå og køre på, har et belastningskrav.

 

En lift, uanset model og type, er en ordentlig basse på op til flere tons, og det er derfor ikke underordnet, om gulvet kan holde til den eller ej.

Vær opmærksom på platform- og arbejdshøjde

Uanset om du skal leje en saxlift eller en hvilken som helst anden type lift, skal du være opmærksom på angivelserne af henholdsvis platformshøjde og arbejdshøjde. Det er nemlig ikke ligegyldigt, om du går efter det ene eller andet tal, når du vurderer hvilken lift, der passer til dit projekt.

 

Som udgangspunkt gælder det, at platformshøjden er den højde, platformens bund løftes til, mens arbejdshøjden udgøres af platformshøjden plus to meter.

 

Det vil altså sige, at hvis du kigger på en saxlift med en platformshøjde på 9 meter, så er selve arbejdshøjden 11 meter.

 

Er du i tvivl om hvilken lifttype, du skal bruge, står Nordjysk Lift altid klar med gode råd, vejledning og gode priser på udlejning af deres lifte.