Derfor skal du energioptimere

Derfor skal du energioptimere

Har du oplevet svingende temperaturer i dit hus? Døjer du med dårlig luft eller et ringe indeklima? Synes du din energiregning er lige høj nok? Kan du sige ja til én eller flere af disse spørgsmål, så kunne det helt sikkert være en idé at overveje at energirenovere.

 

Inden du kaster dig ud i et renoveringsprojekt af dit hjem, sommerhus eller lejebolig, så kontakt en fagmand. JanByg er en erfaren tømrer i Aars, som gerne vejleder dig i, hvordan du bedst muligt får energioptimeret.

 

Gode grunde til at energirenovere

Der findes en lang række af grunde til, hvorfor det er en god idé at energirenovere. De mest åbenlyse grunde til at energioptimere er et bedre indeklima og besparelse på energiregningen. Men foruden de åbenlyse grunde, så er det også en fordel at du kan øge din boligs værdi og gøre den mere attraktiv på boligmarkedet.

Samtidig sikrer du dig mod fremtidige prisstigninger på energi og skåner miljøet ved at reducer dit CO2-udslip.

 

 

Ansøg om håndværkerfradrag og servicefradrag

Går du med overvejelserne om at renovere dit hus, sommerhus eller lejebolig, men er i tvivl om dit budget er til det? Så har du mulighed for at få fradrag for op til 25.000 kr. pr person af håndværkerens løn. Er du i en husstand med to voksne kan du få få fradrag for op til 50.000 kr. af håndværkerens løn.

Du har også mulighed for at få servicefradrag. Det gælder ligeledes op til 25.000 kr. pr. person.

 

Det betyder altså, at håndværker- og servicefradraget er vokset markant i forhold til sidste år. Håndværkerfradraget er vokset fra 12.500 kr. i 2020 til 25.000 kr. i 2021. Servicefradraget er vokset fra 6.200 kr. i 2020 til 25.000 kr. i 2021.

 

Hvad kan du få håndværker- og servicefradrag til?

Håndværkerfradraget kan faktisk benyttes til en lang række ting nu om dage. Du kan bl.a. få fradrag til en lang række energioptimeringer såsom isolering af loftet, gulvet og ydervæggene. Det samme gør sig gældende for udskiftning af vinduer, forbedringer af skorstenen og installation af tyverialarmer.

 

Servicefradraget kan du få, hvis du har fået hjælp til almindelig rengøring i hjemmet eller vinduespudsning. Andre serviceydelser som fradraget kan bruges til er almindelig havearbejde såsom græsslåning, hækklipning og snerydning.

Det sidste, du kan bruge servicefradraget til, er børnepasning, dog ikke hvis lektiehjælp har været hovedopgaven.

 

Der er derfor en hel del grunde til at energioptimere, så hvad er din undskyldning for at lade være?